6 клас! Увага!



6 клас! Це для Вас!
Квітка – це посмішка
сонця, що наповнюється
світлою радістю.
           
Картинки по запросу заплыднення у квыткових рослин



За період вимушених канікул Вам пропонується ознайомитися з матеріалом підручника та зошита з тем "Запилення", "Запліднення", Плід. Поширення плодів".
Цей матеріал розташований в підручнику ( параграфи 35-38)







На допомогу Вам адреси, де ви знайдете цікаві презентації та відео з запропонованих тем.



Презентація на тему: "Поняття про суцвіття"



 За бажанням можете виконати міні - проекти "Квіти і комахи",«Рослини мандрівники.»

«Рослини хижаки».

Найдопитливішим пропоную дослідити умови проростання насіння, 


Дослідницький практикум «Дослідження умов проростання насіння» 
(виконувати вдома з допомогою дорослого).
1.    Підготуйте 4 банки. На кожну з них наклейте етикетку такого змісту: 1 - є вода, повітря, тепло; 2 - немає води, є повітря, тепло; 3 - немає повітря, є вода, тепло; 4 - немає тепла, є вода, повітря.
2.    У кожну банку помістіть по 10-15 квасолин.
3.    Налийте в банки № 1 і № 4 води, щоб насінини були наполовину занурені у воду і був вільний доступ повітря. У банку з № 3 налийте більше води, щоб товщина шару води в три рази перевищувала товщину шару насіння. Усі банки накрийте папером.
4.    Банки № 1, 2, 3 поставте поряд у теплій кімнаті, банку № 4 перенесіть на холод. Тривалість досліду 3-5 днів.
5.    Щодня підраховуйте кількість пророслих насінин у кожній банці.
6.    Зробіть висновок, за яких умов відбувається проростання насіння.


Поміркуйте. Чому для проростання насіння одних видів рослин потрібна вища температура, ніж для інших?

Під час відпочинку  можете поєднати приємне та корисне - ознайомитися з будовою плода та насіннини


Хід  дослідження
 1.   Розгляньте запропоновані вам плоди яблуні . груши,  апельсину,лимону, огірка,гарбуза та волоського горіха.
.2.    Роздивіться особливості будови плодів.



Назва плоду
Оплодень сухий чи соковитий
Кількість насінин
Розкривний чи нерозкривний







 .

3.Зробіть висновок. Чим відрізняються у будові сухі та соковиті плоди.


































Немає коментарів:

Дописати коментар